Prywatny Kucharz Maciej Siąkowski

Prywatny Kucharz

PRIVATE DINING BY MACIEJ SIĄKOWSKI

Urodziny w domu, romantyczna kolacja, czy spotkanie przy winie?

Menu na każdą okazję

Do każdej celebracji, do każdego sposobu spędzania wieczoru warto dopasować inne jedzenie, jednakże jest pewna cecha wspólna, którą należy spełnić, musi to być dobre jedzenie! Jakakolwiek to nie będzie okazja, gdziekolwiek i z kimkolwiek nie planowałbyś spędzić czasu, skomponuję dla Ciebie odpowiednie menu, zarówno pasujące do wieczoru, jak i Twoich osobistych gustów i preferencji.

Najlepsze dania w menu

Poniżej przedstawiam kilka propozycji menu, które miałem okazję przygotowywać, za każdym razem jest komponowane indywidualnie, więc zawsze będzie dokładnie takie, jakiego szukasz.

I. Romantyczna kolacja we dwoje

Taki wieczór wymaga niezwykle eleganckiej oprawy, nie tylko świeczek, odpowiedniej muzyki, czy klimatu. Należy zadbać, aby również jedzenie spełniało wszelkie oczekiwania i pozwoliło Wam rozkoszować się wieczorem.

Kolacja w formie menu degustacyjnego, serwowana, elegancka.
Menu pełne afrodyzjaków, lekkie, jednocześnie niezwykle aromatyczne i świeże.
– Ostrygi z ogórkiem i wasabi
– Tatar z opalanego dzikiego łososia z awokado i marakują
– Bulion z krewetek argentyńskich z chili i trawą cytrynową
– Smażony turbot z karczochami i truflowym pecorino
– Mus czekoladowy z wiśniami i pieprzem

II. Urodziny w domu, rodzinny lunch

Luźniejsze i mniej odświętne spotkanie z rodziną, nie wyklucza odrobiny luksusu. Celebrując w taki sposób np. urodziny, gdy nie chcemy organizować zbyt wyszukanego przyjęcia, możemy zaplanować przepyszną kolację, czy lunch w mniej zobowiązującej formie.

Kolacja/lunch w formie krótszego menu z przystawkami w stole i częścią dań serwowaną, mniej zobowiązujące, pasujące niemal do każdej okazji.

Menu bazujące na bardzo znanych smakach, potrafi spełnić oczekiwania każdego
Przystawki :
– tatar wołowy z piklami i gorczycą
– gravlax z łososia z koperkiem i chipsami ziemniaczanymi
– marynowana makrela z ogórkiem i kolendrą
– pieczony boczek wieprzowy z orzechem ziemnym i chili
Dania serwowane:
– Consomme z grzybów z pierożkami i kwaśną śmietaną
– Rolada z duszonej wołowiny w liściach kapusty z pure ziemniaczanym
– Czekoladowe brownie z orzechami i sorbetem owocowym

III. Spotkanie ze znajomymi przy winie

Kolejna okazja, żeby dobrze zjeść! Propozycja idealna na luźniejsze spotkanie, dla osób, które lubią nowe smaki i szukają ciekawych rozwiązań kulinarnych.

Menu w pierwszej części serwowane „talerzowo”, danie główne podane w środek stołu, aby w dalszej części wieczoru móc bardziej skupić się na rozmowach i winie.
– Tataki z tuńczyk z sosem ponzu i sezamem
– „Klarowna pomidorowa” z creme fraiche i szynką San Daniele
– Risotto szafranowe z krewetkami
Danie główne podane w środek stołu:
– Stek z dojrzewającego antrykotu wołowego z selekcją dodatków: smażone grzyby, pieczone ziemniaki, salsa ziołowa, papryczki de padron, „chipsy” ziemniaczane, pasta z pieczonej papryki

Jeżeli masz jakiekolwiek pytania zadzwoń, a chętnie na każde odpowiem.

Call Now Button