Szkolenia z kuchni molekularnej oraz kuchni nowoczesnej.

Chcesz poszerzyć wiedzę swoją i swoich kucharzy z zakresu kuchni molekularnej? Wzbogacić swój kulinarny repertuar o nowoczesne techniki kulinarne, nauczyć pracować z ciekłym azotem, czy uatrakcyjnić aranżację dań na talerzu?
Prowadzę profesjonalne szkolenia z zakresu kuchni molekularnej, jak również kuchni nowoczesnej, technik kulinarnych, czy innych zagadnień dotyczących gotowania i prowadzenia kuchni. Dzięki doświadczeniu i wiedzy zdobytej w najlepszych restauracjach w Polsce (Senses *, Atelier Amaro *), jak i na świecie (Azurmendi ***), prowadzę szkolenia na najwyższym poziomie, a zdobyte na nim umiejętności pozwolą Ci zdecydowanie podnieść poziom serwowanych przez Ciebie dań.
Każdorazowo zarówno zakres, jak i poziom materiału zawartego na szkoleniu dopasowuję do indywidualnych potrzeb, a lista dań przygotowywanych na szkoleniu jest ustalana wspólnie z Tobą, aby całość jak najdokładniej pokrywała się z Twoimi potrzebami. Do każdego szkolenia otrzymasz materiały teoretyczne do nauki, jak również pełne przepisy na wszystkie dania przygotowane w trakcie szkolenia.

Kursy i warsztaty dla kucharzy w Warszawie, Poznaniu, Krakowie, Gdańsku i wielu innych miastach.

Organizowane przeze mnie kursy i warsztaty prowadzę na terenie całego kraju, dojeżdżam w dowolną, wskazaną przez Ciebie lokalizację. Zazwyczaj kursy i szkolenia prowadzone są w Twojej restauracji lub innym lokalu, abyś miał możliwość najłatwiejszego i najdokładniejszego przeniesienia wiedzy ze szkolenia na codzienną pracę.

Sous-vide, thermomix, dania fine dining, Art Plate.

W trakcie szkolenia mogę pokazać Ci jak korzystać z sous-vide, jeżeli jest używane właściwie, daje niesamowite możliwości w zakresie poprawy jakości podawanego mięsa i ryb, jak i pozwala na szybszy, oraz bardziej powtarzalny pod względem jakości serwis. Możemy zawrzeć również elementy dań z użyciem thermomix, jak i wszelkiego innego rodzaju urządzeń. Wszystkie dania przygotowane będą zgodnie z najwyższymi standardami jakości, a dodatkowo omówimy elementy estetycznej prezentacji i dania będą podane w wyjątkowy sposób.

Ciekły azot, sferyfikacja, żelowanie, piany z syfonu.

W trakcie szkolenia z kuchni nowoczesnej, czy molekularnej, możesz nauczyć się korzystać z ciekłego azotu, oraz technik żelowania, zarówno przygotowywania tzw. „płynnych żeli”, jak i np. galaretek na ciepło. Mogę w trakcie szkolenia również zawrzeć różne rodzaje pian z syfonu, abyś mógł poszerzyć własny asortyment kulinarny.